Tag Archive | Legolas

Welcome, 2017!

Hey, everyone!

Happy New Year! I hope y’all had a beautiful Christmas-y season! I kept telling myself to write a Christmas/New Year post, but I was literally swept away with the tide and every time I got myself set to blog, something happened. I haven’t heard any news of what to blog about in my daily worships in the OLGMC (over-sized lime green moon chair), so I’m still waiting for a good topic. I know I’ve been MIA for a month, but I can tell the Lord’s cooking up something good to teach me, so sit tight. Also, the Legolas Cosplay Tutorial is just about finished being cooked up, so I’m excited! Getting ready for POTC in May, guys and I’m debating whether or not Beauty and the Beast is happening in March. I’ve got my fifteenth birthday next month on the thirteenth, so totally stoked! I’ll keep you guys posted, so stay tuned…God has got some good stuff he’s gonna divulge this year! Yippee-kai-yay (LOL, Mom)!

In Christ,

Emily 🙂

Legolas Cosplay Photoshoot 2016

Ahhh, peeps. Soak it up, ’cause here it is! I finally got to it: The Official Legolas Cosplay Photoshoot. The tutorial will be released in a few days/next week, so be prepared for more awesomeness. Other than that, soak up these photos, people. Have a Happy Thanksgiving, too! P.S. I couldn’t use my arrows for this photoshoot just because the park authorities say you can’t carry without a permit. So, I don’t wanna break the law 🙂 . Anyway, enjoy:

 

 

legolas_cosplay_2016_5

 

legolas_cosplay_2016_9

 

legolas_cosplay_2016_6

 

legolas_cosplay_2016_8

 

 

legolas_cosplay_2016

 

legolas_cosplay_2016_3

When your twin gets annoying… 🙂

 

legolas_cosplay_2016_2

XD

legolas_cosplay_2016_11

 

legolas_cosplay_2016_12

 

legolas_cosplay_2016_7

 

legolas_cosplay_2016_4

 

Legolas Greenleaf Cosplay: Complete 🙂 Thank you, Lord, for cosplay.

Farewell for now (Namárië),

Emily 🙂

 

The Awe-Inspiring Book Tag

awe-inspiringbooktag2016

Hi, everyone!

I have created a book tag with some bookish questions. And bookish is a word in case you were wondering XD .

But, before we begin, I wanted to tell everyone about my new YouTube videos I uploaded to this blog on the post 2016 Summer and Lessons Learned. I actually uploaded the Lauren Daigle and Hillsong United videos to the post so be sure to watch those when you get a chance 🙂 . Ok, I’m done talking—here’s the questions:


Question #1. What is the current book/books you’re reading (or just finished reading)?

Answer:  The Gospel of Mark by Mark the Disciple of Jesus 🙂 , and To Kill a Mockingbird by Harper Lee


to_kill_a_mockingbird

Question #2. Did you like this book/books? If so or if not, why?

Answer: I love both of these books! I’ve read the Gospel of Mark dozens of times, but the book always gives me joy to live for Christ and shine out his light to glorify his Kingdom! As for To Kill a Mockingbird, it is extremely realistic, gives the reader a feeling of “really being in Alabama alongside the characters”. Harper Lee is an incredible author; she’s extremely descriptive and I couldn’t put the book down after reading a chapter. It also gave me the gory realistic truth about segregation in the United States during the 30’s up until the 70’s. I never realized how difficult it used to be for blacks and even for the whites who stood with them until I read this book. I would highly recommend it to anyone looking for a good read.


Question #3. Where do you most often go to read?

Answer: I like to sit up high in a tree sometimes to read (call me daring, I love it). Sometimes I’ll sit on my bed or I’d lay in the hammock before it broke mysteriously. I do most of my reading in my bed before I go to sleep, though.


Question #4. What is the best book (or books) you’ve read this year?

Answer: Ooh, that’s a tough one. To Kill a Mockingbird is definitely one of my favorites this year. I had a good time laughing over The Adventures of Tom Sawyer by Mark Twain. I also really enjoyed A Wrinkle in Time by Madeleine L’engle. It was a very brain-twisting book—it made me think, which was what I really enjoyed about it. All the riddles and hidden morals were wonderful!

the_adventures_of_tom_sawyer


Question #5. If you could live inside the world of one book, which would it be?

Answer: That’s very easy: Lord of the Rings. I would want to be an elf, live in Mirkwood, and fight spiders and orcs till the sun goes down. I’m a LOTR Geek with an affinity for elvish-culture. 🙂


Question #6. What is your favorite book or book trilogy/saga/quintet/series?

Answer: The Lord of the Rings Trilogy and Narnia 🙂

the_lord_of_the_rings

narnia-1024x621


Question #7. What is your favorite reading genre?

Answer: Fantasy/Action/Adventure


Question #8. When were you first able to read fluently?

Answer: Four years old


Question #9. What was your favorite book as a child?

Answer: If Elephants Wore Pants by Henrietta Barkow 🙂 My parents would read this book to me and my little sister pretty much every night before bed when we were little. I still remember every single little detail of the story!

9781402717567-us-300

This was my favorite book as a crazy four year old 🙂

↓ Funny Star Wars pun below ↓

if-an-at-at-wore-pants-would-it-wear-them-like-this-or-this-star-wars

Haha, moving on…


Question #10. Who are some of your favorite book heroes?

Answer:  Eowyn for sure! She’s beautiful, strong, valiant, and a warrior. What more is there to say? May that speak for itself, right?

eowyn-the-two-towers-eowyn-35148986-900-378

Second would probably be Legolas or Aragorn.

legolas_awesomeness

May that also speak for itself…ahem.

My third favorite hero is Maria from the book The Little White Horse by Elizabeth Goudge:

skb_littlehorse

In the story, Maria is numerously thrown into danger and always bravely stands up to fight. I can’t give away the plot of the story, but it was one of my favorite fantasy/adventure novels. Elizabeth Goudge is a British author (LOVE IT!!!) with extremely artistic and stylistic techniques in her writing. I couldn’t put this book down and it’s a very good read! Just, keep a dictionary next to you during the first ten chapters. Otherwise, it was an amazing read. J.K. Rowling, Author of the Harry Potter books says, “I absolutely adored The Little White Horse…”

Anyway, back to Maria. She is brave, courageous, and never gives up even when all odds are against her. She was my favorite character in the entire novel.

I also love Scout and Atticus Finch from To Kill a Mockingbird and Meg from A Wrinkle in Time


Question #11. Do you have any favorite book quotes?

Answer: Yes! I loved it in Narnia when Aslan says to Lucy, “You doubt your value, don’t run from who you are…”

0fab3829e049b66f6e4b763f7725e328

This quote is literally essential for girls going through puberty and hormonal stress! The world tells us we have to look like supermodels and actresses to look gorgeous, when really, that makes us doubt our value and makes us run from who we were really are. We run to change our image with makeup, and tons of other things I could get into. We run from who we were originally created to be, which takes our eyes off Christ and focuses our eyes on ourselves.

I love Gandalf’s quote:

“…All we can decide is what to do with the time that is given us…”

Also, I love Eowyn’s quote “…no living man am I…” from the book The Return of the King! Here’s the quote (some of the notes were taken from Wikipedia):

The Witch King declares, “I will bear you away to the houses of lamentation, beyond all darkness, where your flesh shall be devoured, and your shriveled mind be left naked to the Lidless Eye.” The Witch-king further boasted that “No living man may hinder me,” referring to the 1,000-year-old prophecy by the Elf-lord Glorfindel, foretelling that the Witch-king would not fall “by the hand of man”. Éowyn then removed her helmet and declared:

“But no living man am I! You look upon a woman. Éowyn I am, Éomund’s daughter. You stand between me and my lord and kin. Begone, if you be not deathless! For living or dark undead, I will smite you, if you touch him.”

– Eowyn, my other girly hero besides my mother 🙂

She totally deserves a gif for that – I know this gif is from the movie, but who cares, right? She’s still awesome and gorgeous.

6070a11c5731fa0a97da009340a22f0c

I also loves one of Aragorn’s quotes from the Lord of the Rings (I’m not sure which book, and he has a lot of quotes)!

aragorn

“Deeds will not be less valiant because they are unpraised.” -Aragorn

For most of you who don’t know me, I’m a people-pleaser. That isn’t always bad, but the world won’t always be the nicest and you can’t always take their advice. Thus, when my “valiant” (haha) actions go unnoticed, even the little things, that doesn’t make them unworthy. They are still things God put in my heart to do, and God saw me, which is all that matters. God was pleased with me and he is praising me even when no one else is. That’s why I love this quote!

Continue reading

Legolas Cosplay Photoshoot Sneak Peek

Hey guys!

So, I finally got started on my Legolas cosplay photoshoot, but I forgot that I need my elf ears! Soooo, while I wait on those, here’s a sneak peek to hold you over:

 

image

Until we next meet, my friends 🙂

And yes, maybe I’m a brunette Legolas; so what? Brown would’ve looked good on him same as blonde.

Namárië,

Emily Greenleaf XD